Selecteer een pagina

KOEN

Hoi, mijn naam is Koen en ik loop sinds september 2018 2 dagen in de week stage bij Appelman Vegetables BV. Ik kom uit Oterleek en woon op een boerderij. Ik doe opleiding Plantenteelt niveau 4 op het Clusius College in Hoorn.

Ik heb voor de richting plantenteelt gekozen omdat ik bij ons thuis eigenlijk alles leuk vind om te doen, behalve het melken van de koeien. Ik vind het prachtig om zomers op de trekker te zitten en te zorgen voor een mooie grasoogst. Voor de rest heb ik me afgelopen jaren ook enorm uitgeleefd in mijn eigen groentetuin en daarom heb ik voor de opleiding gekozen.

Afgelopen zomer werd ik door Margo gebeld of ik bij hen kon werken omdat ze er wel een mannetje bij konden hebben. Na een kort gesprek de dag erna, kon ik meteen aan de gang. Toen de zomervakantie ten einde liep heb ik Peter, Margo en Dave gevraagd of ik er een jaar stage mocht lopen, en dat mocht gelukkig.
Sindsdien help ik mee bij alle werkzaamheden rondom de teelt van de broccoli en kool, zoals het planten, beregenen, oogsten en inpakken. Door met zoveel mogelijk dingen mee te lopen hoop ik ook zo veel mogelijk te leren en op te steken. Voor de rest vind ik de variatie qua werkzaamheden ook fijn omdat je dan ook meer ziet van wat er allemaal op het bedrijf gebeurd.

Bedrijfsvideo

Bekijk onze video over ons groenteteelt bedrijf in Stompetoren!