Selecteer een pagina

foto chrisMijn naam is Chris en ik loop stage bij het bedrijf Firma Appelman in Stompetoren. Ik ben 16 jaar oud en woon in Schermerhorn. Ik volg de opleiding Commercieel Ondernemen MBO 4 op het Clusius College in Hoorn. De Firma Appelman is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste broccoli en kooltelers van Nederland.

Ik belde Peter op en hij vertelde mij dat ik om 9 uur welkom was op het bedrijf om te bespreken waarom ik graag bij hem stage zou willen lopen. Ik mocht stage bij hem komen lopen en sindsdien loop ik met plezier elke donderdag en vrijdag rond op het bedrijf.

Ik ben hier stage gaan lopen, omdat ik zeer geïnteresseerd was in hoe het er achter de schermen aan toe gaat op dit grote bedrijf.

Het bedrijf is in de loop der jaren ook milieubewuster geworden. Zo hebben zij nu een kant van het dak van een schuur volgehangen met zonnepanelen. Er hangen hier 420 zonnepanelen.

Ik probeer met zoveel mogelijk dingen mee te lopen, zoals het planten, het oogsten en de verwerking van de kool en broccoli. Door met al deze gebeurtenissen mee te lopen, krijg ik een goed en compleet beeld van het stagebedrijf.

Soms ga ik met Peter mee naar afspraken van hem. Hierdoor leer ik ook belangrijke aspecten van het ondernemen.

Ook help ik vaak met het sleutelen en repareren van machines, zoals trekkers en grondbewerkingmachines. Dit vind ik ook erg leuk, omdat ik dan ook veel meekrijg met de technische kanten van het bedrijf.

Ik doe de hele dag verschillende klusjes. Ik ben dus niet de hele dag met hetzelfde klusje bezig. Het werk op één dag is dus zeer gevarieerd. Dit maakt het leuk, omdat je dus elke keer weer wat anders te doen hebt. Doordat ik hier stage loop, leer en zie ik veel, ik leer namelijk meer dingen wanneer ik ze in de praktijk meemaak, dan wanneer ik ze theoretisch zie.